Vaikuttamistyön tueksi

Etusivu/ TPO-oppilaitoksille/ Vaikuttamistyön tueksi

Vaikuta paikallisesti

Päättäjille on tärkeää kertoa taiteen perusopetuksen oppilaitosten positiivisista merkityksistä alueelleen. Alueiden toimijoilla on parhaat mahdollisuudet vaikuttaa suoraan oman kunnan päättäjiin taiteen perusopetusta ja sen toimintaedellytyksiä koskevissa asioissa.

Vaikuttamistyön vinkkejä

Olemme koonneet vaikuttamistyön vinkit tiiviiseen pakettiin.

Tee yhteistyötä ja luo yhteistyöryhmiä paikallisten kollegoiden kanssa. Yhdessä vaikuttamalla työ on tehokkaampaa ja näkyvämpää.

Esite taiteen perusopetuksesta

Mitä taiteen perusopetus tuo kuntaan? Miksi siihen kannattaa investoida?

Hyödynnä esitettä vaikuttamistyössä ja muussa viestinnässä. Taittoversioita on kaksi, sivuittain ja aukeamittain avautuva versio.

Täydennä esitettä oman kuntasi ja oppilaitoksesi tiedoilla ja terveisillä, ja liitä viestisi mukaan valmiiksi taitetulle word pohjalle kirjattuna. Word pohjan voi viimeistellä muuttamalla sen pdf muotoon. Yhtenäisen ilmeen varmistamiseksi tarjolla on helposti ja maksutta ladattava googlefontti poppins.

Esitettä saa myös omakustanteisesti painattaa oppilaitoskäyttöön. Painokelpoisen materiaalin saa maksutta sähköpostiin olemalla yhteydessä oman taiteenalan järjestöön tai TPO-liittoon: info(at)artsedu.fi.

Lisää näkyvyyttä somenostoilla

Hyödynnä esitteen lisäksi sosiaalisen median mahdollisuudet. Esitteen eri taiteenalat esittelevät argumentit on koottu valmiiksi somenostoiksi. Postaukseen voi liittää mukaan oman viestin tai hyödyntää valmiita viestejä.

Vauhtia videosta

Jaa taiteen perusopetuksen tunnelmaa videon muodossa!

Viestinnän työkirja avuksi argumentointiin

Onhan taiteen perusopetus mainittu oppilaitoksesi verkkosivuilla? Kuntasi verkkosivuilla? Meitä tpo:laisia on paljon, joten pidetään kokoistamme ääntä.

TPO-liitto on tuottanut oppilaitosten viestinnän tueksi viestinnän työkirjan. Työkirjaan on koottu taiteen perusopetuksen kannalta oleelliset viestinnän kohderyhmät, hissipuheet, pääviestit ja mahdolliset viestinnän teot. Työkirjasta löydät myös rungon oman oppilaitoksesi tavoitteellisen viestinnän vuosikellon laatimiseksi.

Tilaa maksuton sähköinen työkirja sähköpostitse osoitteesta info(at)artsedu.fi

Alan yhteiset tavoitteet hallituskaudelle 2023-2027 tiivistetysti vaaliohjelmassa

TPO-liiton ja sen jäsenjärjestöjen sekä Suomen konservatorioliiton yhteiset valtakunnalliset tavoitteet hallituskaudelle 2023–2027 on koottu eduskuntavaaliohjelmaamme.

Tutustu ja hyödynnä ohjelmaa myös paikallisessa vaikuttamistyössä.

Vaikuttamistyön taustamateriaaleja eri taiteenaloilta (Päivittyvä)

Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry
Tanssi kunnan talousarvioon esite (ladattava pdf)

Kuvataidekoulujen liitto
Esite suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi (issuu)
Esite suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi (ladattava pdf)

Suomen konsevatorioliitto
Paikallinen vaikuttamistyö

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry
KULTA aineistopankki
Tulevaisuuden kunta – kuntapäättäjän tehtävä