TPO-oppilaitoksille

Työkaluja oppilaitoksen arkeen

Kestävä taiteen perusopetus

Taiteen perusopetuksen kestävyysindikaattorit ovat oppilaitoksen toiminnan kehittämisen työkalu, jonka avulla oppilaitoksen koko henkilöstö voi yhdessä arvioida oppilaitoksensa toimintaa. Indikaattoreiden avulla aiheeseen pureudutaan opetuksen, toimintakulttuurin ja johtamisen näkökulmista.

Vaikuttamistyön tueksi

Kunnan päätöksenteossa paikallinen vaikuttaminen on ytimessä ja alueiden toimijoilla parhaat mahdollisuudet vaikuttaa suoraan oman kunnan päättäjiin. Taiteen perusopetuksen oppilaitosten positiivisista merkityksistä alueelleen on tärkeää kertoa koko valtuustokauden ajan.

Poimi vinkit ja materiaalit oppilaitoksesi vaikuttamistyön tueksi.

Itsearviointiopas Virvatuli

Virvatuli-itsearviointimalli on luotu helpottamaan oppilaitosten lakisääteistä itsearviointia. Malli koostuu kriteereistä, joiden toteutumista arvioidaan oppilaitoksen omassa arviointiryhmässä.

Virvatuli opas ja työkalupakki on ladattavissa maksutta oman oppilaitoksen käyttöön.

Luovuutta politiikkaan – Kreativitet i politiken

Kutsu poliitikko vierailulle oppilaitokseesi! Luovuutta politiikkaan -viikko järjestetään ensimmäistä kertaa 6.-10.2.2023. Viikon aikana oppilaitokset tarjoavat paikallispoliitikoille ja eduskuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kurkistaa taideoppilaitosten arkeen. Tutustu kampanjan ohjeisiin ja lähde mukaan.

OPS-työkalu

Tutustu taiteen perusopetuksen OPS-työkaluun suomeksi tai ruotsiksi. Sivusto tarjoaa tukea taiteen perusopetuksen opetussuunitelman päivitystyöhön.

Lukukausimaksutuki

Taiteen perusopetusliitto on käynnistänyt hankkeen lukukausimaksutuen tarjoamiseksi Ukrainasta sotaa paenneiden lasten ja nuorten auttamiseksi kevätlukukaudella 2023.

Taiteen perusopetuksen oppilaitokset voivat hakea mukaan hankkeeseen 14.11.2022 saakka.