Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -selvityksen tulokset vakuuttavia

Etusivu/ Ajankohtaista/ Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -selvityksen tulokset vakuuttavia

Käytössämme on ensimmäistä kertaa laaja aineisto taiteen perusopetuksen oppilaiden näkemyksistä harrastuksensa vaikutuksista, kun 1 893 taiteen perusopetuksen yhdeksän eri taiteenalan eri ikäistä oppilasta eri puolilta maata kertoi kokemuksistaan.

Taiteen perusopetuksen parissa koetaan oppimisen iloa, tullaan hyväksytyksi ja opittuja taitoja hyödynnetään myös koulussa, työpaikalla tai muuten elämässä. Taideharrastaminen lisää luovuutta ja mielikuvituksen käyttöä ja tarjoaa positiivisia haasteita. Harrastus tuo hyvän mielen ja lisää hyvinvointia.

Aineisto on kerätty keväällä 2024 Kansalaisfoorumin ja sen jäsenjärjestöjen luoman mittariston avulla. Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -selvitys ja mittaristo tekevät kulttuuriharrastamisen merkitystä, arvoa ja vaikutuksia näkyväksi myös päättäjille ja vaikuttajille. Taiteen perusopetusliitto jäsenjärjestöineen on kumppanina toista kertaa toteutetussa kyselyssä, joka koskee nyt myös nuorempia ikäryhmiä.

Selvityksen tulokset julkaistiin 18.9.2024 järjestetyssä Vaikuttavaa kulttuuriharrastamista -seminaarissa. Tuloksista laaditaan syksyn aikana verkkojulkaisu suomeksi ja ruotsiksi.

Lue lisää: Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -kyselyn tulokset taiteen perusopetus
Lisätietoja: Taiteen perusopetusliiton toiminnanjohtaja Viivi Seirala, viivi.seirala@artsedu.fi, p. 045 310 7702

Tutustu myös: Kansalaisfoorumin Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -selvitys