Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset

Etusivu/ Ajankohtaista/ Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset

1 893 taiteen perusopetuksen yhdeksän eri taiteenalan eri ikäistä oppilasta eri puolilta maata kertoi harrastuksensa vaikutuksista.

Taiteen perusopetuksen parissa koetaan oppimisen iloa, tullaan hyväksytyksi ja opittuja taitoja hyödynnetään myös koulussa, työpaikalla tai muuten elämässä. Taideharrastaminen lisää luovuutta ja mielikuvituksen käyttöä ja tarjoaa positiivisia haasteita. Harrastus tuo hyvän mielen ja lisää hyvinvointia.

Toteutimme keväällä 2024 taiteen perusopetuksen oppilaille kyselyn Kansalaisfoorumin ja sen jäsenjärjestöjen luoman mittariston avulla. Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -selvitys ja mittaristo tekevät kulttuuriharrastamisen merkitystä, arvoa ja vaikutuksia näkyväksi myös päättäjille ja vaikuttajille.

Taiteen perusopetusliitto jäsenjärjestöineen on kumppanina toista kertaa toteutetussa Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -kyselyssä, joka koskee nyt myös nuorempia ikäryhmiä.

Julkaisemme kyselyn raportin 18.9. yhdessä Kansalaisfoorumin kanssa järjestettävässä Vaikuttavaa kulttuuriharrastamista -seminaarissa. Kansalaisfoorumi keräsi kyselyyn 1 332 kulttuuriharrastajan vastaukset.

Suurkiitos kaikille vastaajille!

Ensimmäisiä tuloksia alla. Voit myös ladata tiivistelmän (pdf).