Neliapila-opas tukee oppilaitosten laatutyötä

Etusivu/ Ajankohtaista/ Neliapila-opas tukee oppilaitosten laatutyötä

Opetushallituksen julkaisema Neliapila-opas tukee taiteen perusopetuksen järjestäjiä oman toimintansa arvioinnissa ja kehittämisessä. Opasta voi hyödyntää paikallisen opetussuunnitelman toteutumisen seurannassa ja kehittämisessä, pedagogiikan kehittämisessä sekä oppilaitoksen laadunhallinnan tukena.

Opas on laadittu taiteen perusopetuksen laajan ja yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteiden 2017 pohjalta. Neliapila-opas koostuu neljästä laatutekijästä: merkityksellinen taidesuhde, tavoitteellinen oppiminen ja osaaminen, kehittyvä toimintakulttuuri sekä hyvä hallinto.

Laatuopas on osa kokonaisvaltaisempaa taiteen perusopetuksen kehittämistyötä. Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi syksyllä 2023 taiteen perusopetukselle yhteiset valtakunnalliset strategiset tavoitteet sekä mittarit tavoitteiden seurantaan.

Neliapila-oppaan sähköinen versio on luettavissa ja ladattavissa Opetushallituksen verkkosivuilta suomeksi ja ruotsiksi.

Tutustu oppaaseen: Neliapila-opas, Fyrklöver-modellen
Opetushallituksen verkkosisältö: Neliapila-opas taiteen perusopetuksen laatutyöhön