Tapahtumat

Tematräffar och morgonkaffe med Kulturum

10.4.2024 – 5.6.2024
8:30 – 9:30

Under våren 2024 anordnar Kulturum – forum för konstundervisning månatliga morgonkaffen och tematräffar kring konstundervisning för barn och unga. Målet är att öka erfarenhetsutbyte och samverkan på fältet.

Tidpunkt
10 april kl. 8.30–9.30, Morgonkaffe
18 april kl. 8.30–9.30, Konstundervisningsmorgon
8 maj kl. 8.30–9.30, Morgonkaffe
16 maj kl. 8.30–9.30, Konstundervisningsmorgon
5 juni kl. 8.30–9.30, Morgonkaffe

Kollegialt stöd över morgonkaffe
I de digitala nätverksträffarna Morgonkaffe med Kulturum bjuder vi med alla med intresse för grundläggande konstundervisning till gemensam diskussion och nätverkande över en kopp kaffe eller te. Träffarna är för dig som vill samtala, fråga och delge tips med kolleger kring konstundervisning. Morgonkaffet anordnas på svenska men du kan också delta på träffen på finska. Träffarna faciliteras av Johanna Björkholm och Vippe Leminen från Kulturum.

Konstundervisningsmorgon om aktuella teman
I digitala mötesserien Konstundervisningsmorgon fördjupar vi oss i aktuella teman och frågeställningar inom konstundervisning tillsammans med en expertgäst.

Kulturläroplaner och konstundervisning
Den 18 april gästas morgonen med temat Kulturläroplaner och konstundervisning av Annina Ylikoski, koordinator på Österbottens barnkulturnätverk BARK. Under morgonen behandlar vi frågeställningar om hur vi kan utöka samarbete mellan kulturläroplaner och konstundervisning samt hur kulturläroplanerna kan förebygga kultur- och konstundervisningens tillgänglighet.

Grundläggande konstundervisning och reform av lagstiftning
Den 16 maj gästas morgonen av Hanna Koskimies från Undervisnings- och kulturministeriet. Under morgonen får vi höra hur reformen av lagstiftningen om grundläggande konstundervisning kommit igång samt hur processen framskrider. Morgonen är tvåspråkig (finska och svenska).

Deltagarlänk och information
Deltagande i Morgonkaffet med Kulturum och Konstundervisningsmorgonen är gratis och öppet för alla intresserade. Ingen föranmälning behövs. Mera information samt deltagarlänkarna hittar du på Sydkustens evenemangskalender och KulturÖsterbottens webbsida. Varmt välkommen med!

Mera information och kontakt
För frågor kontakta vippe.leminen@sydkusten.fi och johanna.bjorkholm@kulturosterbotten.fi, projektledare på Kulturum – forum för konstundervisning.

Samarbetspartners
Vårens tematräffarna och morgonkaffen anordnas av Kulturum – forum för konstundervisning i samarbete med KulturÖsterbotten, Sydkusten och Idébanken (Martin Wegelius-institutet). Kulturum – forum för konstundervisning finansieras inom ramen för Svenska Kulturfondens SKAPA-satsning.

TPO-liitto on Kulturum -hankkeen kumppani.

Takaisin tapahtumiin