Tapahtumat

Konstundervisningsdagarna

19.9.2024 – 20.9.2024
0:00 – 0:00

Konstundervisningsdagarna är en mötesplats och konferens för konstundervisningsfältet med föreläsningar, workshops, konsuppträdanden, diskussioner och samvaro. Under Konstundervisningsdagarna år 2024 lägger vi fokus på alla barns och ungas rätt till konst och kultur, och till konstnärligt utövande.

Konstundervisningsdagarnas mål är att inspirera till samarbete och nytänkande kring konstundervisning samt möjliggöra kollegialt stöd och nätverksbyggande inom fältet. De riktar sig till alla som jobbar inom konstundervisning för barn och unga: konstpedagoger, ämneslärare, småbarnspedagoger, klasslärare, rektorer, kulturarbetare, konstnärer, projektarbetare, studerande och forskare. Alla är välkomna att delta!

På grund av de politiska strejkerna flyttades Konstundervisningsdagarna 1-2.2.2024 fram till september 19-20.9.2024.

Plats
Jakobstad, Campus Allegro och närområdet.

Program och anmälan
Program samt anmälan till Konstundervisningsdagarna 19-20.9.2024 publiceras i maj 2024 på Sydkusten och KulturÖsterbottens hemsida.

Mera information och kontakt
Mera information om evenemanget hittar du Sydkustens hemsida.

Projektledare på Kulturum – forum för konstundervisning, vippe.leminen@sydkusten.fi

Samarbetspartners
Konstundervisningsdagarna 2024 anordnas av Kulturum – forum för konstundervisning i samarbete med KulturÖsterbotten, Sydkusten, DUNK – De Ungas Musikförbund i Svenskfinland, Wava-institutet, Campus Allegro, Yrkesakademin, Yrkeshögskolan Centria, Yrkeshögskolan Novia, Idébanken (Martin Wegelius-institutet) och BRAVO! -nätverket. Kulturum – forum för konstundervisning finansieras inom ramen för Svenska Kulturfondens SKAPA-satsning.

TPO-liitto on Kulturum -hankkeen kumppani.

Takaisin tapahtumiin