Det möjligas konst – selvitys taiteen perusopetuksesta Turussa

Etusivu/ Ajankohtaista/ Det möjligas konst – selvitys taiteen perusopetuksesta Turussa

Tuore selvitys pureutuu ruotsinkielisen taiteen perusopetuksen nykytilaan Turussa, ja muistuttaa pitkäjänteisen ja laadukkaan taideopetuksen positiivisista vaikutuksista niin lapsille ja nuorille kuin koko kaupungille.

Tutkija Johan Ekmanin laatiman Det möjligas konst – Utmaningar och potential för svenskspråkig konstundervisning på fritiden för barn och unga i Åbo raportin mukaan ruotsinkielisen taiteen perusopetuksen tarjonta on kaupungissa tällä hetkellä hyvin rajallista, mutta toimijoiden asenteet ja kiinnostus sen laajentamiseen positiivisia. Resursseja ja tukea kaivataan lisää mm. opetushenkilöstön palkkaamiseksi sekä viestinnän ja markkinoinnin vahvistamiseksi.

Ekman ehdottaa suunnittelijan palkkaamista kolmeksi vuodeksi, jotta ruotsinkielinen opetus saadaan liikkeelle ja juurrutettua osaksi kaupungin toimintoja, pitkän aikavälin taide- ja kulttuuripolitiikan sekä nuoriso- ja koulutuspolitiikan yhdistävän kehittämisstrategian luomista sekä korvamerkittyä rahoitusta ruotsinkielisen toiminnan vahvistamiseksi.

Selvitys luovutettiin Turun pormestari Minna Arvelle Taiteiden yönä 17.8.2023. Mukana luovutustilaisuudessa olivat keskustelemassa myös kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Li Andersson, kulttuurijohtaja Anu Laitila sekä Svenska kulturfondenin toimitusjohtaja Sören Lillkung.

Selvitys toteutettiin osana Svenska kulturfondenin monivuotista SKAPA-satsausta, joka tähtää lasten ja nuorten taideopetuksen vahvistamiseen.

Tutustu raporttiin: Det möjligas konst
Lisätietoja: Turun kaupunginkirjasto