SKAPA – Svenska kulturfondenin suurhanke parantaa taideopetuksen saatavuutta ja saavutettavuutta

Etusivu/ Ajankohtaista/ SKAPA – Svenska kulturfondenin suurhanke parantaa taideopetuksen saatavuutta ja saavutettavuutta

Svenska kulturfonden on käynnistänyt hankkeen lasten ja nuorten taideopetuksen saatavuuden ja saavutettavuuden parantamiseksi. Tavoitteena on yhteistyön avulla luoda pysyviä ja kestäviä rakenteita, jotka mahdollistavat ruotsinkieliseen taideopetukseen osallistumisen nykyistä useammalle lapselle ja nuorelle. Myös ruotsinkielisiä päteviä ja osaavia taideopettajia ja -pedagogeja halutaan lisää.

Hankkeessa keskitytään lisäämään yhteistyötä eri koulutus- ja harrastusmuotojen ja taiteenalojen välillä, parantamaan taideopetuksen saavutettavuutta sekä lisäämään eri taiteenalojen opetustarjonnan maantieteellistä kattavuutta. Mukaan hankkeen toteutukseen toivotaan myös projekteja, joissa luodaan selkeitä kolutuspolkuja eri taiteenalojen opetukselle.

Kaksivuotisen hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi jaetaan avustuksina kuusi miljoonaa euroa. Ensimmäinen hakuaika on lokakuussa 2022.

Lue lisää hankkeesta ja avustushausta Svenska kulturfondenin verkkosivuilta:
SKAPA – vår strategiska satsning på konstundervisning för barn och unga