Viranomaissuositukset koronaviruksen ehkäisemiseksi

Etusivu/ Ajankohtaista/ Viranomaissuositukset koronaviruksen ehkäisemiseksi

Päivitetty 6.1.2022

TPO-liitto ei erikseen ohjeista tai tee suosituksia koronavirukseen liittyen. Taiteen perusopetuksen oppilaitoksille suunnattuja viranomaissuosituksia ja -ohjeistuksia on koottu alle. Seuraathan aktiivisesti viranomaisten päivittyvää ohjeistusta.

Opetushallituksen tukimateriaali taiteen perusopetuksen järjestämiseksi kevätlukukaudella 2022:
Varautuminen koronatilanteen jatkumiseen taiteen perusopetuksessa 1.1.2022 alkaen (päivittyvä)
Taiteen perusopetuksen järjestäminen ja koronatilanteesta palautuminen 1.1.2022 alkaen (päivitetty 30.12.2021)

Eri puolilla maata on voimassa toisistaan poikkeavia määräyksiä ja suosituksia koskien myös taiteen perusopetuksen järjestämisetä. Tarkemmat tiedot voimassa olevista määräyksistä ja suosituksista löytyvät sairaanhoitopiireittäin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta. Osa sairaanhoitopiireistä on koonnut sivuilleen myös kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset.
THL: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset (päivittyvä)

Kokoontumisrajoitukset eri puolilla maata eroavat toisistaan. Oman alueen voimassa olevat rajoitukset löytyvät Aluehallintoviraston verkkosivuilta.
AVI usein kysytyt kysymykset: Mitkä ovat tällä hetkellä voimassa olevat kokoontumisrajoitukset? (päivittyvä)

Opetus- ja kulttuuriministeriö on koonnut sivuilleen vastauksia koronavirusta koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin. Taiteen perusopetusta koskevat vastaukset löytyvät omasta osiostaan. (päivittyvä)